lauantai 7. syyskuuta 2013

HerkkuateriaMä en tunnetusti oo kasvissyöjä,
mut yks kasvikuntaan kuuluva juttu mulle maistuu:
kirsikkatomaatti.
Ainakin jos se on peräisin emännän äipän puutarhasta.
Oi, miltä tuo makee luomuherkku maistuukaan!
Miettikää, mikä Mirkkulaisen unelma-ateria:
alkusalaatiks tomaattia,
pääruuaks raakaa lihaa viilillä kuorrutettuna,
jälkkäriks omenaa.
Slurp!

14 kommenttia:

 1. Tomaatti ja kurkku on kans mun herkkua. Ja raaka liha, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Kurkusta en tykkää, silppuan sen vaan pieneks sipellykseks matolle mut en syö. Mut tomskut ja liha - NAM!:)

   Poista
 2. On sul herkut, Mirkkunen, mut varmaan tommosella Korvamissillä täytyykin olla sirot ruuat. Me ollaan enemmänkin semottisia luulihamiähiä. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Kuulkaas nyt, pojat: tomsku on välipalaa, liha varsinaista ruokaa. Mä en rupee mihinkään missiruokavalioihin. Mitä rasvasempaa, sen parempaa!
   Vinkkinä voin kertoo mikä kruunaa aterian: turskanmaksaöljy. Emäntä oli tuonu pullollisen semmosta meille ja se on i-ha-naa, haiseekin herkulliselta (kauheeltapas, sanoo emäntä) ja tekee arkiateriastakin juhlaa!:)

   Poista
 3. Me syödään kesäkurpitsaa, kurkkua, kukka- ja parsakaalia :)
  Kannattaa olla moniruokainen, kun emäntä tykkää välillä "höystää" aterioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai: Jep, parempi olla mahollisimman moniruokanen, ettei saa nirson mainetta ja jää kokonaan ilman ruokaa! Kummallisia nuo emännät kaikkine "höysteineen"...;)

   Poista
 4. Mää tykkään kaikesta muusta paitsi jäävuorisalaatista. Jos ei oo muuta niin sekin saattaa kelvata. Oon kyllä sitä mieltä, että lihaa pitäisi saada enemmän.

  t. ollikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku: Mulle ei salaatti maistu, pitäs olla aika kova nälkä, että salaattiin koskisin. Liha on sentään aina ykkönen! Muiskut!<3

   Poista
 5. Sul on kyl ruakaympyrä kunnossa, Mirkkulainen! Ja että oikeen kolmen ruokalajin sapuskat, kyl sun kelpaa!

  Mää en syö tomskuja mut herneitä kylläki. Nytki kesällä syötiin mamman kans monen monta litraa, silleen et mä saan sit ne kuoret. Emmä niit varsinaisesti syö, mut natustan ja murustan ja sit otan taas uuden.

  Mut kyl jauhisliha silti on ihan parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo: Mä maistoin kesällä hernettä, ihan pikkusen kielellä vaan. En tykänny. Jauhisliha menee ehottomasti yli herneiden. Ja joo, mul on aika hienot sapuskat. Mut aina on varaa parantaa!:D

   Poista
 6. Rehut on hyviä :) Tuosta tomaatin syömisestä on kahta eri koulukuntaa olemassa, toisten mielestä se kuuluu haitallisiin aineisiin ja toisten mielestä sitä voi syöttää pieninä annoksina koirille. Tiedä sitten, kun jotkin listat pistävät pannaan raa'an kananmunanvalkuaisenkin ja meillä ainakin syödään yksi per viikko per kuono.

  Meillä menee kyllä kaikki mahdolliset kasvikset (siis sallitut) alas ja nyt olen pistänyt koirille kuivattua karpaloa ruokaan aamuisin. Se on Alphonsen herkkua, ei tosin niinkään Aslanin, mutta kyllä sekin sitä syö ;) Jäisiä mustaherukoita Alphonse rakastaa, mutta ne Aslan jättää syömättä, kun ei erityisemmin pidä happamista marjoista.

  Ruoka on kaikkineen iloinen asia ja mäyräkoirallehan ei yleensä mikään riitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Olen lukenut tuosta tomaatin haitallisuudesta. Luulen kuitenkin, ettei ole hengenvaarallista, jos Mirkku syö minitomaatin pari kertaa kesässä. Päivittäistä eikä edes viikottaista ruokaa se ei ole. Talvella ei tomaatteja tarjota lainkaan. Varsin hyvinvoivalta neiti vaikuttaa herkuttelusta huolimatta!:)
   Mirkullekaan eivät musteherukat maistu. Mieltymyksiä tuntuu olevan monenlaisia, kun teilläkin on humppatukilla omat suosikkinsa.
   Ja kyllä: ruoan pitäisi olla nimenomaan ilon aihe! Onneksi se on sitä mäyräkoirille, meillä ihmisillä kun kaikki on niin paljon monimutkaisempaa. Täytyisi ottaa tässäkin oppia mäyräkoiran asenteesta!:D

   Poista
  2. Jep. Musta olis hyvä, että joku ihan oikeasti tutkisi, etkä mitä koira voi syödä ja mitä ei, ilman että se olis aina vähän sellaista arvailua. Tietty joitakin aineita tiedän varmaksi, siis nämä xylitolit, suklaat jne. mutta entä sitten ne muut...hmmm. Tietty herkkävatsaisen koiran kanssa (Alphonse, siis) ihan kauheasti ei viitsi edes kokeilla mitään, mutta Aslan varmaan pystyisi pistelemään poskeensa ison lohkareen betoniseinää ilman sen kummempia vatsanpuruja ;) Jotkin ihan perusjututkin aiheuttavat Alphonselle ripulia, kuten esim. broilerin jauheliha ja liian rasvainen naudanliha. Kalkkuna onkin just soppeli eines :)

   Poista
  3. Maria: Samaa mäkin toivon - siis että jostakin saisi varmaa tietoa. Suklaan, ksylitolin ja muutamien muiden tutkitusti hengenvaarallisten ruoka-aineiden suhteen olen fanaattisen varovainen. Kyttään ulkona, ettei Mirkku vaan saa purkkaa suuhunsa ja sisätiloissa, ettei suklaanmurukaan pääse pujahtamaan Mirkun suuhun. Maalaisjärjellä selviää varmaan kaikkein parhaiten, mitä niihin muihin ruokiin tulee.:)

   Poista