keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kotikonstit kokeiluun


"Saako jo maistaa?"

Emäntää huolestuttaa
a) Mirkun laihuus
b) Mirkun kaljuuntuminen.
Eläinlääkäriltä ja eläinkaupasta ostetut kuivaruoat
eivät ole tuoneet ratkaisua ongelmiin.
Tästä päivästä lähtien 
tarjolla on 
emännän valmistamaa evästä.
Ensimmäinen kotieväs sisältää
 tattari-hirssi-riisi-ohra-kaura-pellavansiemenpuuroa,
jauhelihaa, porkkanaa sekä 
mustikkasosetta ja viiliä.
Hyvin maistui.
Toivottavasti uusi ruoka tuo Mirkulle myös
lihaa luiden ympärille ja ohimohaivenet takaisin!

20 kommenttia:

 1. Mirkkulainen on niin söpöläinen! Nyt sit vaan Barfia kehiin eli lihaa ja luita eikä mitään nappuloita ja sekaan sopii hyvin emännän tekemä puuro :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Juuri näin on tarkoituskin tehdä. Nappulat jätetään nyt pois, vaikka ne ovatkin mäyräkoiralle suunniteltuja nappuloita. Puuroa ja barffausta aiomme testata. Katsotaan, mitä tapahtuu!:)

   Poista
 2. Jauhisliha tekee hyvää jokaiselle koiralle! Mun mamma yritti, että mä oppisin syömään nappuloita. En syöny. Lopulta se luovutti, ja ny saan taas nappula+jauhisliha-sörsseliä. Sit vaadin, että se laitetaan viidekstoista sekunniks mikroon, jotta jauhislihan lämminnyt rasva maustaa sopivasti nappulat.

  Kyl ne sun haivenet kasvaa, älä huoli Mirkkunen! Ja kohta on kevät ja sit ruokaki maistuu paremmin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo: Oi, lämmitetty herkku on varmaan vieläkin herkumpaa!
   Ja kyllä mulle ruoka maistuu, se ei vaan kuulemma imeydy muhun kunnolla vaan mitä enemmän syön, sitä enemmän tulee imeytymättömänä ulos. Me testataan nyt ei-teollisesti käsiteltyjä aineksia ja katsotaan, miten käy.
   Mutta kaikesta huolimatta: ihanaa, että tulee kevät!:)

   Poista
 3. Pyydä hiukan kasvissosetta siihen jauhiksen kylkeen, saat lisää imeytyviä vitamiineja :) Täällä kaksi koirapoikaa hurraa sun uudelle ruokavaliolle. Meille molemmille tulee korviin karstaa hirveet määrät, jos syödään teollista ruokaa. Toisen kainalot menee rikki ja toisen silmät vuotaa. Toivottavasti sapuska parantaa sullakin tilannetta. Muiskut Mirkulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai: Emäntä kävi tänään ostamassa kasvissosetta, siinä on öljyjä ja muutakin tarpeellista mukana. Seuraavaan puuroon se kuulemma laittaa sitten tuota sosetta.
   Mullakin tulee joistakin kaupan ruoista silmiin töhnää.
   Me kokeillaan nyt tätä luomujuttua.
   Muiskut sinne!<3

   Poista
  2. PS: sori kun ollaan yli-innokkaita, mutta vahdithan, että emäntä laittaa sen soseen sun kuppiin raakana... Hih, namiruokahetkiä sulle <3

   Poista
  3. Mai: Emäntä (tuo hajamielisyyden ilmentymä) huomasi täsmentävän viestisi vasta nyt. Onneksi huomasi, koska kasvissose lipsahti tosiaankin uuniin sen puuron sekaan. Tästä eteenpäin siis raakana. KIITOS neuvosta!:)

   Poista
 4. Myönnän, Mirkun uusi ruokavalio on parempi kuin Nellin joka syö nappulaa (ja välillä lihaisia luita). Carolle aikoinaan tein mm. Yrjölän puuroa itse ja muistan kuinka se kyttäsi uunista otettua puuroa. Ei olisi malttanut odottaa sen jäähtymistä, tuoksui niin hyvälle (minunkin mielestäni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Me taidetaan nyt kokeilla ihan tyystin toisenlaista ruokailua ja jättää nappulat pois. Vaikka Mirkulle maistuvat pelkät nappulatkin, eilinen herkkupuuro tuntui maistuvan vielä paremmalta. Hyvältä se tuoksui emännästäkin, ihan niin kuin teilläkin!;)

   Poista
 5. Lisää lihaa kuppiin ja luitten ympärille olisi mun neuvo, mutta noi ihmiset tekee mitä haluaa tai jotain sellaista. Kyllä ne kuitenkin haluu meidän parasta. Muiskistamuiskis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku ja Olli: Mä saan kuulemma tästä lähtien puuroa ja erilaisia lihoja ja kalaa ja kaikkea ihanaa herkkua.
   Emäntä sanoo, että musta pitää tulla rotevampi tyttö. Ja mulle se kyllä sopii, varsinkin se rotevoittamistapa!:D
   Muiskut!<3

   Poista
 6. Jättäkää vielä se puurokin pois (barffaukseen ei kuulu viljat eikä maitotuotteet): vähän kasviksia, lihaa ja luita päivittäin:) Naudan mahalaukkua suosittelen erityisesti hyvien entsyymien takia ja yksi raaka kananmuna viikossa, yhtenä päivänä raakaa kalaa ja yhtenä sisäelimiä...ja kas, lihaksia tulee kuin vahingossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Puuro on suunniteltu pois jätettäväksi. Ajattelin vain, että siirrymme nappuloista barffaukseen puurovaiheen kautta.
   Lihaksia Mirkulla jo mukavasti onkin, pitäisi vain saada vähän rasvaakin.
   Tuo ehdottamasi ruokavalio kuulostaa herkulliselta!:)

   Poista
 7. Eiköhän sieltä löydy se omalainen ruokavalio mikä Mirkulle sopii :) Meillä, kun saavat paljon erilaisia lihoja, sisäelimiä, kalaa ja riistaa. valmispötköissä on sitten erilaisia kasviksia ja marjoja lihojen lisäksi. Itse olen tehnyt marjaisanpuuron koirille, mutta eivät siitä oikein välitä. Lorauttelen kylmäpuristettua rypsiöljyä ruokaan ja se öljy on parasta koirista ;)Joskus koirille menee kuivettunutta leipää ja kotiruokaa. Mirkulla onki hyvä alaku uuteen ruokavalioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarMa: Teilläpä on herkkuja koirille tarjolla. Kyllä Mirkkukin on onnentyttö, kun pääsi pois nappularuokavaliosta!
   Tosi hienoa saada vinkkejä teiltä, jotka olette jo pidempään toteuttaneet luonnollisempaa ruokavaliota koirillenne.
   Pitäisi kuunnella kokemuksen ääntä. Kiitos!:)

   Poista
 8. Hui kauheaa kun tuo mun aikaisempi kommentti näyttää töksähtävältä, vaikken sitä sellaiseksi tarkoittanutkaan! Sori! Ei pitäisi kiireessä rustata tekstiä, ei. Siis, piti sanomani, että kannattaa kokeilla jättää ne viljat tosiaan kokonaan pois, monesti niiden tiputtaminen koiran ruokavaliosta auttaa yllättävänkin moneen ongelmaan. Lähipiirissä on tästäkin kyllä niin konkreettinen kokemus, vaikka eihän se tietenkään välttämättä kaikille koirille ole sama, mutta kokeilemisen arvoinen silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Emme loukkaantuneet!:) Itselläkin on tapana kirjoittaa pikaisesti ja miettiä tarkemmin vasta sen jälkeen.;)
   Kiitos tosi hyvistä vinkeistä, on ilo saada kuulla monenlaisia kokemuksia

   Poista
 9. Tiäkkö Mirkku, mikä auttaa tähänkin "vaivaan"? Koirakaveri. Siinä tulee hotkastua toinen annos, ettei vaan toinen ehi ensin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Tiiättekö mitä, pojat? Just noin siinä kävis: mä hotkaisisin ekaks oman annokseni ja sitten sen kaverinkin satsin. Tai toisin päin: ekaks kaverin annos ja sit oma kuppi tyhjäks. Teillä on loistovinkkejä, kamut! Muiskaukset siitäkin hyvästä!<3

   Poista