torstai 10. tammikuuta 2013

Talviherkku


"Ei kai mun vaan tarvii jakaa tuota herkkua Leinon kanssa?"

Vapise, omena!
Mirkun suosikkiherkku on saanut
varteenotettavan kilpailijan:
appelsiinin.
Nyt myös appelsiinin kuoren rapsahdus
saa Mirkun hereille yöuniltaankin.

12 kommenttia:

 1. Voi Mirkkulainen, et kai SÄKIN oo alkanu keventään nyt kevään tullen? Ihmisväen piirissä kun tuo appelsiinilinjalle siirtyminen tuntuu olevan vallan yleistä ny. Muista kuiteski syödä lihaisampaakin ruakaa, ettet vallan kutistu, ku oot ennestään jo niin kovin pieni!:)

  Lihaisasta ruuasta puheen ollen, mä oon viime aikoina saanu vaan raksuja. JOO-O, siis EN YHTÄÄN jauhislihaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo: En oo kevennyksellä, päinvastoin! Emäntä laittoi mut vuoden alkajaisiksi lihotuskuurille, kun oon kuulemma vähän liian laihassa kunnossa. Saan siis herkkuja, myös jauhislihaa. Mitä ihmettä, minne Jalon jauhisliha on kadonnut? Pistä kotiväki koville. Lihat pöytään - siis kuppiin!:)

   Poista
 2. Paavokin tykkää omenasta, appelsiini ei ole kovin kiinnostava sen mielestä. Sen sijaan päärynä on ihan superherkku. Paavo onkin vuoden alussa lihotuskuurilla. Vatsatauti hieman laihdutti sitä ja näytelmäharjoitusten vetäjä kehotti lisäämään hieman painoa. Lurps! Ja Jalo, tuo on kyllä huutavaa vääryys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svea: Sama homaa täälläkin, lihotuskuurille on koiruliini laitettu, ei kylläkään mahataudin vaan yleisen laihuuden takia. Mirkku tykkää myös päärynästä ja - yllätys yllätys - greipistä! Hassu tyttö!:)

   Poista
 3. Kaameeta, rehuja! Mää en oo koskaan syöny yhtään hedelmää, enkä syö. Liha se miehen tiellä pitää. Elä sääkään Mirkku ny liian lailla ala kasvisruokaileen, tai häviät kohta ihan satavarmasti tolle kaverilles painissa! Ja Jalo, onkos sun mattelles iskeny semmonen tementia, vai miten ei se kerta muista että mies tarvii LIHAA...? Muiskuja Mirkulle, mut ei Leinolle (joku roti tässäkin tarvii olla) t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Maistaisit, Mauri-kulta, noita hedelmäisiä herkkuja! Omena, päärynä, appelsiini, mandariini, greippi, banaani... kaikki käy!
   Ei, emäntä ei oo unohtanut lihapuolta. Saan oikein ekstrasti lihaa, kun oon kuulemma lihotuskuurilla.
   Muiskut sullekin, Mauri, mutta ei Leinolta. Se ei muiskuttele ees mua, pöhkö pökkelö!

   Poista
 4. Kyl mäkin jotain noita vihanneksii ja hedelmii mut liha se tyttösen tiellä pitää. Nytki kuule tärisen ja tuijotan täs tietsikan viereskun keittiön pöydäl on lihaa sulamassa ja täs me vaan istutaan. Mites ton mamman sais keittiöön ja tekemään tärkeitä asioita niinku antamaan mulle ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Oot ihan oikeessa, tyttö! Liha on parasta. Nyt vaan komennat sitä mammaas, että se tajuu pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja tekemään sen ykkösjutun eli ruokkimaan sut kunnon liha-aterialla!:)

   Poista
 5. Kokeile myös parsakaalia, se vasta on herkkua :) Ainakin meidän pojat tykkää.
  (pitäis varmaan uusia rillit, kun katsoin ensin tota kuvaa, että lattialla on pieni, keltainen lätäkkö...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai: Vai parsakaalia? Maistuuko se samalta kuin tavallinen kaali? Tai porkkana? Niistä en tykkää kummastakaan, nuuskaisen vaan ja sitten aivastan. Mutta voisin kokeilla parsakaalia. Kaikkea kokeilen kerran!:)
   Emäntä sanoo, että onneksi se keltainen kuvassa ei ollut se, miksi sitä luulit. Ja jos olis ollut, sen olis saanut aikaan Leino, en minä!;)

   Poista
  2. Parsakaali ei maistu kaalilta tai porkkanalta :) Jos emäntäsi lempeästi höyryttää parsakaalia, hiukan jäähdyttää ja tarjoilee se sinulle voinokareen kera... miltä kuullostaa ;)

   Poista
  3. Mai: Oi, kuulostaa oikein herkulliselta! Pyydän emäntää ryhtymään höyrytyspuuhiin. Ja iiiiso nokare voita päälle!;)

   Poista