torstai 21. maaliskuuta 2013

Rankka päivä


 "Mitähän tästä seuraa?"


 "Ihanaa olla kotona!"


"Mä nukun vielä vähän aikaa..."

Mirkku on kulkenut jo jonkin aikaa
kolmella jalalla.
Vasen takajalka on ilmassa melkein aina ja
oma eläinlääkäri sanoi sen johtuvan patellaluksaatiosta.
Emäntä oli jo kuvitellut mielessään
vaikeat leikkaukset ja pitkät kuntoutukset.
Tänään käytiin ortopedin pakeilla.
Ei viitteitäkään patellaluksaatiosta.
Mirkku rauhoitettiin ja  
sitten otettiin röntgenkuvat polvista ja selästä.
Mitään syytä kolmijalkakävelyyn ei löytynyt.
Terve tyttö.
Nyt kokeillaan kipulääkekuuria,
vaikkei Mirkku ole lainkaan kipeän oloinen.
"Mystistä, kovin mystistä", mutisee emäntä ja
huokaisee helpotuksesta
katsellessaan nukutuksesta heräilevää Mirkkua.

18 kommenttia:

 1. Voi pientä unista tyttöstä, toivottavasti kipulääke auttaa tai muuten selviää mikä siellä jalassa häikkää. Ja tulis nyt äkkiä se kevät ja kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia: Kiitos ihanista toivotuksista! Kevättä ja kipulääkkeen vaikutusta odotellessa...:)

   Poista
 2. Abuva! Mitä, mitä, mitä? Onks sulla jalka kipee tai ainaksin sitä lenksutat. Mystillisiä on nää meijän sairaudet. Sulla lenksuu jalka ja mulla ratkottiin vatta auki. Hohhohhoijaa!

  Mut toivottavasti sun söbö jalkas tervehtyy. Pusit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Ei mun jalka oo kipee, mä vaan koikkelehdin kolmella koivella eikä syytä oo löytyny. Onneks rötg..rögt.. no niissä kuvissa kuitenkin ei näkynyt mitään vikaa. Mä saan nyt lääkettä ja katotaan, toimiiko se. Raportoin sit taas, mitä tapahtuu.
   Muiskut teillekin, muruset!:)

   Poista
 3. Tiitukin usein juoksee kolmella jalalla, toinen takanen ylhäällä. Ei ole tutkittu, mutta me epäillään että se jalka on paleltunu. Tiitu on tosi arkajalka, jos on vähänkin kylmää!
  Paranemista ja kevätaurinkoa - ilman pakkasia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiitu ja emäntä: Emäntäkin arveli, että olis paleltunut, mutta lääkäri tyrmäsi heti. Mirkkukin on tosi arkajalka kylmillä säillä. Katsotaan nyt, mitä tässä tapahtuu. Jospa kevät toisi neljännenkin jalan taas käyttöön!

   Aurinkoa teillekin!:)

   Poista
 4. Hei mäkin koikkelehdin tosi paljon kolmella jalalla. Ei munkaan jalassa mitään vikaa oo, koikkelehtiminen on vaan mun mielestä hauskaa :). Mamma eppäilee, että se on joku mäykkyjen tyyppiominaisuus, meinaan se on nähny monta vastaavanlaista kolmella jalalla hyppelehtivää mäykkyä, eikä niistä kukkaan vissiin oo mitenkään kippee ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauravanakki: Jaahas, kolmijalkakoikkelehtija sielläkin!:D
   Kyllä tuo kolmiloikkaisuus tuntuu olevan mäykyille tosi tyypillistä, mutta mä meen nykyään jatkuvasti kolmella koivella, siks emäntä halus tutkituttaa mut. Ei mullakaan oo kipuja, mut ei emäntä uskonu mua vaan halus viedä lääkäriin. No, suostuinhan mä siihen, kun siitä tuli emännälle parempi mieli!:)

   Poista
 5. Lukasin eilen jo kuulumiset--> Mirkullahan voi olla ihan lihasjumi, kun luista ei löytynyt mitään vikaa. Oletko ajatellut käyttää eläinhierojalla tai fysioterapeutilla? Siinä voisi olla apu Mirkun kolmijalka kävelyyn. Koirahan voi oirehtia melko omituisestikin jos lihakset on jumissa. Minä tuppaan hieromaan välistä koiria selästä ja tykkäävät paljon. Suosittelen vaikka lainaamaan kirjan Koiran lihashuolto. Siinä on hyvin ohjeet hieromiseen :) Jos fyssari tai hieroja ei löydä syytä niin voi itse jatkaa sitä hierontaa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarMa: Koirafysioterapeutti tutki Mirkun vähän aikaa sitten eikä löytänyt mitään erityisiä jumituksia. Aion kyllä ottaa häneen vielä uudestaan yhteyttä, jos hieronnasta vaikka olisi apua. Lääkäri ehdotti myös akupunktiota, jos mikään muu ei auta.
   Kiitos tuosta kirjavinkistä, lainaan sen kyllä. Ja olisi kiva oppia kotihierontaa. Luulen, että Mirkku saattaisi tykästyä siihen!:)

   Poista
 6. Minäkin olisin lihaksien tutkimista ehdottanu mutta sekin oli jo käyty.... Mirkku on onnekas kun hyvinvoinnista huolehditaan noin hyvin. Duunikaverin whippetti linkkas toista etutassuaan, kuvista ei löytynyt mitään vikaa. Eläinlääkäri iski lapaan kipupiikin ja määräsi lepoa. Antoi myös kipulääkettä mukaan mutta sitä ei tarvittu. Lepo auttoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Lepokaan ei ole tepsinyt, sitäkin on jo kokeiltu. Katsotaan nyt, miten kipulääke toimii. Onneksi neiti on iloinen ja reipas kaikesta linkkaamisesta huolimatta!:)

   Poista
 7. No voihan, toivottavasti kolmijalkatassuttelulle löytyy syy ja hoito! Mä linkutan välillä, jos mun tassukarvoihin jää lumikikkare. Tai joku muu röhnä. Sit tuijotan mammaa tuskasta suunniltani, kunnes se pelastaa mun tassun hirmeeltä kohtalolta, ja matka jatkuu taas neljällä käpälällä. Toivotaan, että sun tassussa ei oo mitään suurempaa vikaa, vaan kolmijalkatassuttelu on vaan hetkellistä lihasjumitusta tai sit mäykkymäistä kolmijalkakoikkelehtemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo: Joo, mäykkykoikkaa mekin toivotaan eikä sen pahempaa vikaa!:D

   Poista
 8. Voihan rähmän käpälä! Toivottavasti tilanne muuttuu taas normaaliksi eikä omistajan tarvitse tuskailla epätietoisena. Täälläkin emäntä olisi ehdottanut koirahierojalle menemistä. Vaikka siitä ei ehkä olisi apua jalkaan niin reissu sinne ei kuitenkaan menisi hukkaan. Hierominen, niin eläimelle kuin ihmiselle, on kuin laittaisi rahaa pankkiin! :) Muiskuja Mirkulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma & kumpp.: Olette oikeassa - hieronta on aina hyödyllistä, sen tietää emäntäkin omasta kokemuksestaan. Muiskut teille!<3

   Poista
 9. Voisiko olla lonkkavikaa? Silloin koira voi linkata kolmella jalalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Ei löytynyt mitään vikaa ja Mirkku on kyllä kaikin puolin muuten oikein hyvävointinen. Tilanne on nyt helpottunut, kun pakkaset ovat hellittäneet. Lääkärikin kysyi ensimmäiseksi, onko ongelma pahin pakkasilla. Mirkkuhan tunnetusti vihaa pakkasta...;)

   Poista