keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kohtuuttomat kotiloniekat

 


 Tapasin taannoin meidän pihassa pari kivaa etanatyttöä.
Siinä ruohoa syödessä erehdyin sitten sanomaan niille,
että ne voivat joskus tuoda kavereitaankin mukanaan.
Huono idea.
Tänään ne tulivat kavereineen.
Niitä oli satoja, tuhansia 
enkä mä edes tunnistanut niitä kahta tuttua niiden joukosta.
Inhottavaa kävellä pihassa,
kun joka askeleella kuuluu riks ja raks ja etanat liiskaantuu tassujen alla.
Mä pyysin, että ne menisivät kotiin.
Joku raja mäyräkoirankin vieraanvaraisuudella!

14 kommenttia:

 1. Huh, aikasmoista! Täällä Turussa ei kyl noin paljoo oo eikä noin isoja! Älä Mirkku sitten syä niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmy: En syöny, kun ne liikkuivat niin kummallisesti. Jos ne olis olleet liikkumattomana lautasella, oisin ehkä maistanu!;)

   Poista
 2. Just noita samoja kotelomatoja on meidän iltalenkin varrella! Päiväksi ne menee piiloon, kostean ruohikon suojaan vissiin. Mutta hämmästyimme yhtä paljon, kun näimme ne todella sadat tai tuhannet kotilot.
  Koiria ei kyllä näytä kiinnostavan kotilot eikä ne valtavat ukkoetanat, jotka usein ylittää tietä. Niitä isoja etanoita nuuhkaistaan, mutta siinä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai: Täällä emäntä yllättyi täysin, kun Mirkku ei edes yrittänyt maistaa kotiloisia. Maailmassa on siis jotakin, joka ei kelpaa Mirkun syötäväksi. Hämmästyttävää!:D

   Poista
 3. No jopas ovat huonokäytöksistä porukkaa! Tulevat pitämään kotibileitään teikäläisen nurkille sankoin joukoin. Toivottavasti tajusivat sun viestin ja lähtivät menemään. Jos ei sun sana riittänyt, niin minä voin tulla niitä kaveriksi hätistelemään (saatanpa maistaakin pari, kun eivätkös jotkut kehu että etanat ovat suurta herkkua?!) t.Tyyne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SMT: Tänään ne olivat onneksi kadonneet, ilmeisesti mun viestini meni perille. Jos ne palaavat, pyydän sut avuksi, kamu!:)

   Poista
 4. Meil ei oo noin gaumeit määrii etanoit ollukaa, hurja sentään mikä määrä! Mut ei se ihme oo, ko tommonen söpöliini kuttuu kylää nii tuleeha ne kaikki sankoin joukoin paikalle :-) Muiskuja sulle, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Mä en kutu tästä lähtien mitään muita elukoita kuin koiria kylään. Ne on sentään kohtuullisia kavereita eikä tuo laumaa mukanaan! Muiskut itelles, Mauri-kulta!<3

   Poista
 5. Oulussa ei ole etanoita. Ei sitten minkäälaisia. Ikinä ei olla nähty. Tampereella kun oltiin naisihmisen kotikonnuilla, niin siellä oli! Oltiin huulet pyöreänä -> :O Aslanin kanssa ja Aslan maistoi yhtä. Nuoli ainakin.

  Maistoi se vähän toisen koirankin kakkaa, varovasti ja kielenkärjellä. Eivät maistuneet kuulemma kummoisilta, tamperelaiset etanat ja tamperelainen koirankakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Mirkku ei olekaan päässyt maistelemaan tamperelaisia erikoisuuksia. Ehkä etanat eivät ylipäätään ole mäyräkoirien mieleen. Se toinen edellämainitsemasi laji sitävastoin tuntuu maistuvan liiankin hyvin. Mäyräkoirat....;)

   Poista
 6. Oho! Olipa huonotapasia etanoita, ku toivat mukanaan kaik-ki sukulaiset ja tuttavat ja niitten kummien kaimat kanssa. Kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Näin on! Mäyräkoira ei koskaan käyttäytyis noin. Eihän kylään kannata viedä ketään muita kuin itsensä, tällä tavoin saa itse kaikki herkut, joita on tarjolla!:D

   Poista
 7. Onkohan ne kaks ekaa kertonu teiän pihalla olevista bileistä facebookissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Voi hitsi, sähän sen sanoit! Ne on varmaan paljon taitavampia koneen käyttäjiä kuin mä!;)

   Poista